Zelfliefde en massage – de remedie tegen liefdesverdriet

Liefdesverdriet als wake-upcall

Liefdesverdriet om een relatiebreuk of om een onbereikbare liefde kan heel pijnlijk en stressvol zijn. Er spelen zo veel behoeften en verlangens die vaak niet ingevuld worden dat de neiging ontstaat het contact met jezelf te verliezen. Zelfliefde bij Massage AntwerpenIk hoor vaak verhalen van mensen die na een relatiebreuk zichzelf helemaal kwijt zijn en hierdoor weer op zoek gaan naar zichzelf. Dit is een heel gezonde reactie.

Toen ik na een relatiebreuk een heel moeilijke periode kende door intens liefdesverdriet maakte ik samen met een heel dierbare vriendin gebruik van een Flair bon voor een wellness-arrangement. Daar hoorde ook een massage bij en dat was de eerste keer dat ik me liet masseren. Er werd iets diep in mij geraakt. De zorgzaamheid waarmee ik me aangeraakt voelde ontroerde mij diep. Ik vond het zo bijzonder dat iemand die ik van haar nog pluimen kende zo veel liefde en toewijding in haar aanrakingen legde. Het was een diepgaande transformerende ervaring. Het gaf me niet alleen een rustig gevoel, maar er werd iets diep vanbinnen aangeraakt waardoor ik ‘lijfelijk’ tot het besef kwam dat ik dringend voor mezelf moest gaan zorgen. Het besef kwam vanuit mijn diepe wezen dat in mijn lichaam leek te huizen, diep vanbinnen waar ik tot nu toe weinig toegang tot had gehad omdat mijn aandacht zo naar de buitenwereld was gericht. Daardoor kwam ik ook amper tot rust en zat voortdurend te piekeren en ging vaak uit van het slechtste. Ik had last van me chronisch zorgen maken om niets. Later begreep ik dat mijn autonome zenuwstelsel zodaning in de vecht-vluchtrespons modus zat, dat het me niet uit mezelf meer lukte om tot rust te komen.

Daarvoor had ik al het inzicht gekregen op verstandelijk niveau dat zelfliefde en aandacht voor mezelf mij tot diepere vervulling zou brengen. Alleen bleef ik de beslissing om daar dan ook daadwerkelijk stappen in te zetten uitstellen, waardoor ik maar wat aan bleef modderen. Tot die bewuste massage met de Flair-bon. De warme helende aandacht van de masseuse, de woordeloze communicatie tussen twee mensen die in principe vreemden voor elkaar zijn en waarbij toch zo’n mooie en diep gevoel van verbinding ontstond, deed bij mij de vonk overslagen. Ik voelde me zodanig geïnspireerd dat ik besloot om mensen ook op deze manier te assisteren op hun levenspad en ging me scholen in de kunst van het masseren.

Gaandeweg ontdekte ik dat het als massagetherapeut belangrijk is om niet alleen op het fysieke niveau gericht te zijn en ik ging me verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. DHet pad van zelfliefde bij Massage Antwerpenoor mijn hooggevoeligheid ontdekte ik mijn passie voor energetische dynamieken in relaties, maar ook vooral in de relatie die mensen met zichzelf hebben, want dat is uiteindelijk de belangrijkste relatie die er is. Het is de enige weg naar het ervaren van ware liefde, die de gewone aardse liefde tussen geliefden en waar we allemaal zo naar op zoek zijn overstijgt. Het is zelfliefde die de weg naar onvoorwaardelijke en transpersoonlijke liefde voor de medemens plaveit. Vaak vergeten we dat en vooral in relaties worden we daar dikwijls in afgeleid omdat allerlei patronen uit de kindertijd worden geactiveerd. Omdat in relaties de aandacht zo naar buiten gaat en zelfverlating juist gevoelens van diepe eenzaamheid en pijn kunnen geven, is thuis zijn in jezelf de basis voor het aangaan van gezonde en vervullende relaties.

Ervaar je op dit moment liefdesverdriet en herstelt je ziel maar moeizaam na een pijnlijke relatiebreuk. Is zwaarmoedigheid al gedurende een langere tijd jouw bondgenoot? Gun jezelf dan de warmte en liefdevolle aandacht van een zachte ontspanningsmassage of een energetische massage zodat jij weer kan gaan stromen.

Maak een afspraak en herontdek de kracht van heling in jezelf.

Herken je jezelf in mijn verhaal of ken je iemand met liefdesverdriet en wil je hem of haar inspireren? Vond je dit een waardevol artikel? Deel het met je geliefden, vrienden en kennissen.

Geef een reactie