Kom thuis in jezelf bij Massage Antwerpen

Hoezo thuiskomen in jezelf met massage?

Thuiskomen in jezelf bij Massage AntwerpenThuiskomen in jezelf… wat betekent het eigenlijk om thuis te komen en te zijn in jezelf. We zijn toch al thuis, want jezelf neem je toch overal met je mee? Dus als ik zou vragen of jij thuis bent in jezelf, wat zou je dan antwoorden?

Wanneer precies voel je je ergens thuis? Je voelt je thuis wanneer het veilig voelt om jezelf te zijn. Wanneer je het gevoel hebt dat je welkom bent, dat je aanwezigheid gewaardeerd wordt en je je geliefd voelt.

Kortom wanneer je het gevoel hebt dat je volledig jezelf kan zijn, met je mooie en minder mooie kantjes en van daaruit  verbinding kan maken met je verlangen om te groeien ben je al een heel eind op weg.

Thuiskomen in je lichaam

Je ervaart jezelf via je lichaam. Omdat dit de grootste vanzelfsprekendheid is, betekent het nog niet dat je echt verbinding hebt met je lichaam. Jouw zenuwstelsel is de link tussen de buitenwereld en jouw innerlijk wereld. Via je zintuigen komen prikkels van de buitenwereld langs je zenuwstelsel binnen die je verwerkt tot een begrijpbare inhoud en waar we een innerlijke interpretatie van de werkelijkheid op baseren. Dit gebeurt allemaal op ‘automatische piloot’. Dit is onze binnenwereld. Er is zonder dat we daar altijd besef van hebben een continue wisselwerking tussen de innerlijke en buitenwereld.

Omdat je jezelf ervaart via je lichaam waarbij je zenuwstelsel de link is tussen de buitenwereld en de binnenwereld, is jouw lichaam de voornaamste ‘omgeving’ waarin je je in de eerste plaats thuis kan voelen komen. Lichaamsbewustzijn bij Massage AntwerpenEen gevoel van thuis zijn, kan je dus wel bedenken, maar zolang het niet echt belichaamd is, blijft het een idee en niet gegrond in een werkelijke ervaring. En toch is het het meest gangbaar voornamelijk in relatie met jezelf te zijn via je hoofd en je gedachten en veel minder via je lichaam.

Je lichaam kan bijvoorbeeld door middel van allerlei signalen laten weten dat je toe bent aan rust en ontspanning, aan spel en verbondenheid, terwijl je hoofd erop blijft hameren dat je daar geen tijd voor hebt en dat het tijdverspilling is omdat er nog zo veel werk op je ligt te wachten.

Dit kan je wel een tijdje volhouden en er nog plezier aan beleven ook, want die gedrevenheid om je doelen te verwezenlijken kan juist heel veel energie geven waar je blij van wordt. Wanneer je echter merkt dat je prikkelbaarder begint te worden of somberder en het gevoel hebt dat je liever met rust gelaten wil worden is het tijd om de aandacht weer meer op de binnenwereld te richten. Wanneer je deze spanningsklachten hebt is er nog niet echt iets aan de hand. Maar gebruik ze wel als richtingaanwijzer dat je beter voor jezelf moet zorgen. Wanneer de klachten je echt in je dagelijks functioneren beginnen te belemmeren, dan zou er een alarmbel moeten gaan rinkelen. Want als je blijft doorgaan dan liggen overspannenheid en burnout op de loer.

Burnout en depressie zijn dus signalen dat je niet thuis bent geweest voor jezelf, dat je niet in contact bent geweest met je ware behoeften, die het duidelijkst voor je worden als je contact maakt met je lichaamsbewustzijn.

Je autonoom zenuwstelsel kan doordat je jezelf telkens onder druk zet om toch over je grenzen te gaan zodanig overprikkeld geraken dat het sympathische deel overactief wordt waardoor je lichaam niet meer tot rust komt. Dit geeft gevoelens van onveiligheid en afgescheidenheid van het geheel omdat je al de prikkels vanuit de buitenwereld begint te verwerken via het vecht-vluchtmechanisme. Wanneer dit aan blijft houden, begint het zelfs je lichaamsfuncties aan te tasten en een aanslag te plegen op je fysieke gezondheid. In extreme gevallen van trauma of postraumatische stressdisorder is het voor de persoon in kwestie vaak zodanig het geval dat een gevoel van veiligheid en koestering uit eigen beweging niet meer toegangelijk wordt.

Een ontspannende lichaamsmassage is het middel bij uitstek om weer de verbinding met je lichaam te maken en je autonome zenuwstelsel tot bedaren te brengen. Een energetische massage kan je ondersteunen in het helder krijgen van patronen die je weerhouden om te kiezen voor jezelf waardoor de verbinding met jezelf als veilige thuishaven steeds meer je realiteit kan worden.

Toegang tot je levensvreugde bij Massage AntwerpenVia de Presence techniek kan je makkelijk leren om de dialoog in je hoofd tot bedaren te brengen en met je aandacht in je lichaam te zijn waardoor het contact met behoeften die recht uit je kern komen veel toegankelijker wordt. Langzaamaan leer je thuiskomen in jezelf en komt je innerlijke wereld steeds meer in harmonie met de buitenwereld waardoor je levensvreugde steeds meer vrij kan gaan stromen.

Ontdek het aanbod, raadpleeg de agenda of neem contact op voor meer inlichtingen of een afspraak.

Geef een reactie