Ben jij jezelf aan het opbranden? 4 Signalen voor hardwerkende mama’s

Vaak prikkelbaar en kort lontje? Hoogdringend tijd voor radicale zelfzorg!

Als werkende moeder run je naast je werk ook nog eens een huisgezin. Het is een heuse organisatie om alles geregeld te krijgen in de tijd die je rest buiten je werk.

Vrouwen voelen zich daarom vaak helemaal ‘uitgerokken’, want langs alle kanten is er wel iets of iemand die aan je trekt en jou nodig heeft. Het is heerlijk om nodig te zijn en dat je voor anderen kan zorgen,Massage Antwerpen - tijd voor zelfzorg maar als het te vaak ten kost gaat van jezelf loop je het risico om leeg te lopen.

Naast je familie, werk en andere activiteiten waar je je betrokken voor inzet is er meestal maar weinig tijd om weer op te laden. Hier zijn alvast enkele signalen die er op wijzen dat het gewoon te veel aan het worden is:

  1. Je voelt je bijna doorgaans prikkelbaar en humeurig. Je voelt je vaak boos en onverdraagzaam en je hebt zoals ze dat zeggen ‘een kort lontje’. Je boosheid lijkt ook niet meer in verhouding tot wat er werkelijk aan de hand is.
  2. Je wijst met de vinger. Het is moeilijk voor je om je eigen aandeel in een conflict toe te geven. Het is makkelijker om een ander met de vinger te wijzen.
  3. Je hebt het gevoel dat je gaat ‘flippen’ als er nog één ding meer van je gevraagd wordt.
  4. Je voelt dat het huilen je nader staat dan het lachen. Je voelt je overemotioneel en begint te huilen bij het minste.

Tijd voor ontspanning bij massage antwerpen

Lieve dames … als jij je herkent in deze dingen, dan is het hoogtijd voor radicale zelfzorg!!!!! Je zal misschien zeggen “Ik heb hier geen tijd voor”, wel maak dan tijd. Jij als meesterers planningmaker kan dit heus! Behandel jezelf zoals een van je geliefden die er helemaal onderdoor zit en het nodig heeft om gepamperd te worden.

Neem een heerlijk uitgebreid bad, ga naar de sauna met vriendinnen of boek een hemelse ontspanningsmassage. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar tijd neemt voor jezelf en je batterijen weer op laadt. Massage Antwerpen - ZelfzorgJij bent het waard om in de watten gelegd te worden.

Merk je dat ondanks je intenties om meer voor jezelf te gaan zorgen, je dit toch maar voor je uit blijft schuiven? Dit kan betekenen dat er innerlijke patronen spelen die je niet onmiddellijk helder hebt voor jezelf. Een energetische massage kan assisteren om blokkerende patronen in beweging te zetten waardoor nieuwe perspectieven en een frisse kijk op de dingen weer mogelijk wordt, zodat je wel stappen gaat ondernemen die ondersteunend zijn voor jouw welzijn.

Ben je een hardwerkende man en herken je deze signalen bij vrouwtjelief… dan kan je het misschien eens voorzichtig delen op haar facebookpagina 😉 of beter nog, doe haar een massage cadeau!

Één reactie op “Ben jij jezelf aan het opbranden? 4 Signalen voor hardwerkende mama’s

  1. Als alleenstaande en werkende mama is tijd voor jezelf een bijna ongekende luxe. Werken, puberende kinderen, het huishouden…allemaal veel belangrijker dan even zelf op adem komen. Ik ben erg blij dat ik tijd heb gemaakt om op de massagetafel te gaan liggen en 1.5 uur alleen maar te ontspannen en te ademen. Geen razende boodschappenlijstjes in mijn hoofd, alles even op pauze. Ruimte maken zowel in mijn hoofd als in mijn verkrampte spieren. Absoluut een aanrader en iets wat we onszelf af en toe zeker cadeau mogen geven!

Geef een reactie