Massage tegen najaarsmoeheid! Herbron bij Massage Antwerpen

Minder daglicht, meer moe, meer behoefte aan rust bij Massage Antwerpen

Ondertussen is het een poosje geleden dat we gezamenlijk de klok een uurtje terug hebben gezet. Eenmalig een uurtje langer slapen betekent helaas ook dat de dagen ineens heel snel korter worden. Het najaar betekent voor velen naar het werk vertrekken nog voor de zon op is en weer thuiskomen als het al weer donker is. Het tekort aan daglicht, het grauwer wordende weer en de natuur die zich terugtrekt doet iets met ons. Door het weinige zonlicht krijgen we misschien last van stemmingswisselingen en zijn we wat vaker moe en futloos.  Het seizoen van de vallende bladeren gaat bij sommigen onder ons gepaard met de gekende najaarsdip. of najaarsmoeheid

Wat nu juist de precieze oorzaak is van deze najaarsdip, is niet helemaal bekend. Waarschijnlijk zorgt het gebrek aan licht ervoor dat onze biologische klok wat ontregeld geraakt. De aanmaak van bepaalde hormonen, met name melatonine en serotonine, kan verstoord geraken. Melatonine regelt het slaap- en waakritme en serotonine regelt stemming en eetlust, maar het beïnvloedt ook het gevoel van zelfvertrouwen bijvoorbeeld. Kortom, bij een najaarsdipje zit je niet lekker in je vel.

Hou je hormonen in balans met massage

Heel wat lichaams- en emotionele processen worden aangestuurd door je hormonen. Al deze  processen hebben onderling een invloed op en zijn afhankelijk van elkaar. Het is daarom van het grootste belang om deze hormoonbalans zo optimaal mogelijk te houden. Er is gelukkig heel wat dat je hier zelf aan kan doen.

 • eet vooral pure en zoveel mogelijk onbewerkte voeding
 • beperk je gluten- en zuivelinname en vermijd zo veel mogelijk suiker
 • zorg dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt
 • neem voldoende beweging, het liefst in de buitenlucht
 • bewaak je balans – breng evenwicht tussen inspanning en ontspanning

Laat je meevoeren met het ritme van de seizoenen.
Tijd om naar binnen te keren ….bij massage antwerpen

De zomer geeft je de ruimte om naar buiten te gaan, het najaar nodigt je uit om het rustiger aan te doen en naar binnen te keren. Besteed dus juist nu extra veel aandacht aan jezelf.

Verwen jezelf dus wat vaker bij massage antwerpen

Jezelf aandacht geven zorgt absoluut voor een goed gevoel. Vaak vergeten we door de drukte van alledag dat we ook tijd nodig hebben om tot onszelf te komen. Doe daarom eens wat vaker helemaal niets, lees een boek of ga naar de sauna en neem geregeld een ontspannende lichaamsmassage. Wanneer je je laat masseren komen er diverse hormonen vrij die invloed hebben op je algemeen welbevinden. Het gaat hierbij onder andere om oxytocine – knuffelhormoon, maar vooral ook om serotonine.  Het knuffelhormoon komt vrij doordat het lichaam met aandacht wordt aangeraakt.

Boost je immuunsysteem

Het najaar is dikwijls ook het seizoen van de verkoudheden en griepjes. Stress is één van de grootste verzwakkende factoren voor het immuunsysteem. Het is dus belangrijk om je immuunsysteem in optimale conditie te houden door zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen.

Onthoud ook dat wat je uitstraalt, je vaak ook terugkrijgt. Als jij lekker in je vel zit, zal je gemakkelijker ook een positief effect hebben op anderen in je omgeving …

 • zorg voor een gezond evenwicht tussen inspanning met ontspanning
 • eet gezond en gevarieerd, zorg dat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt
 • doe geregeld een middagdutje of mediteer wat vaker
 • luister naar je lichaam
 • zorg ervoor dat je plezier maakt, spreek af met mensen waar je je goed voelt
 • neem geregeld een frisse neus, maak wandelingen in de natuur
 • besteed aandacht aan jezelf, neem een uitgebreid bad of plan een bezoek aan de sauna
 • gun jezelf op tijd een ontspannende lichaamsmassage bij het lokale massagesalon.

 

 

Geef een reactie