Massage goed voor jouw gezondheid

Massage goed voor jouw gezondheid massage antwerpen

Een massage maakt je geest heerlijk leeg en je spieren soepel. Maar wist je dat dat kneden ook effect heeft op je immuunsysteem en stress- en agressieniveau?

Een massage kan je het gevoel geven even te ontsnappen aan de hectiek van alledag. Een moment van ontspanning, even genieten. Nieuw onderzoek laat zien dat massage niet alleen je geest ontspant, maar ook veel van binnenuit met je lichaam doet. Een massage zou het immuunsysteem verbeteren en stress en agressie verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angelos onder leiding van Dr. Mark Rapaport.

Massage AntwerpenAan het onderzoek deden 53 mensen mee. 24 mensen kregen een lichte massage met zachte aanrakingen, de andere 29 mensen een Zweedse massage (buigen, wringen en strekken van spieren en pezen). De onderzoekers namen voor en na de massages bloedmonsters af. Wat bleek? In het bloed van de mensen die op z’n Zweeds waren gemasseerd, was het immuunsysteem verbeterd. Bovendien was het niveau van de hormonen die stress en agressie veroorzaken, afgenomen. Bij de proefpersonen met de lichte massage nam het gevoel van veiligheid en gebondenheid toe en kwam het lichaam sneller tot rust. Ook deze massage vermindert stress.

Volgens de wetenschappers is massage daarom een doeltreffende manier om de gezondheid van geest en lichaam te verbeteren. Massage doet dus meer dan alleen maar deugd.

Contacteer Massage Antwerpen voor een kennismakingsafspraak
of laat horen wat je wat je vindt van dit bericht.

Vond jij dit een waardevol artikel, aarzel dan niet om dit te delen.

Geef een reactie