Heerlijk cocoonen … Massage voor ouders en kids…

Jullie willen rust, je kroost wil ravotten! Wat kan jij doen? massage antwerpen

Misschien herken je dit wel? Jij en je partner hebben het heerlijke vooruitzicht naar een lekker dagje vrij… geen plannen, alles af laten hangen van het moment en waar je Cocoonen bij Massage Antwerpenzin in hebt. Je wil gewoon gezellig cocoonen met je gezinnetje. Het liefst wil je lekker uitslapen en nog wat doezelen in bed om de dag rustig te beginnen. Alleen … je kroost blijkt daar een ander idee over te hebben! Zij zijn klaarwakker en al weer helemaal paraat voor een dagje ravotten en avontuur! Af en toe komen ze checken of jij er ook al klaar voor bent en hopen ze door hun enthousiaste kreten en hoge energie jullie ook zo ver te krijgen om er op uit te trekken.

Ze beginnen op en neer te springen op het bed en vanalles in je oor te roepen en jij kan je rustige ochtend wel vergeten… tenzij… jij hen verleidt om ook iets cocoonerigs te gaan doen. Dwingen of verbieden helpt niet bij kinderen (bij volwassenen ook niet, trouwens), heb je al ondervonden dus ga je hen ‘verleiden’ zodat je hen meekrijgt op jouw cocoonvibes. En hoe kan je een kind beter verleiden dan een spelletje voor te stellen?

Stel een massagewedstrijdje voor!

Zet alvast een grote fles bodylotion op je nachtkastje (geeft zo goed als geen vlekken), dan hoef je zelfs niet uit je bed. Een met een pompje is heel handig voor de kleine handjes en pompjes hebben sowieso een magische aantrekkingskracht op kinderen. De rest is heel simpel: ontbloot je rug en ze kunnen aan de slag met hun handjes. Na je rug willen ze ook je armen en je benen doen, let maar op! De voorzijde van je lichaam kan absoluut ook, Massage voor oudersmaar dit hangt af van je eigen voorkeur. Laat hierin je gevoel spreken en volg dat ook.

Kinderen vinden het heerlijk om aanmoediging en complimentjes te krijgen. Ze mogen ieder om beurten hun massageskills op jullie botvieren en jullie geven feedback. Laat merken hoe heerlijk je het vindt, geef complimenten op techniek en moedig een beetje competitie aan. Maak daarbij veel grom- en kreungeluidjes… Hoe meer je laat merken dat je het geweldig vindt wat ze doen, hoe leuker ze het vinden. Jantje kan stevig kneden, maar die subtiele vingertjes van Liesje zijn ook fantastisch om te ondergaan. Stimuleer hen om creatief te zijn, laat ze nieuwe technieken uitvinden en zoek daar bijpassende namen voor. Dit kan hilarische resultaten opleveren en zo onthouden ze hun technieken ook voor een volgende keer dat jullie massagewedstrijdje gaan spelen en kan je speciale verzoeken doen.

Je kan punten geven op techniek, creativiteit, wie doet het met het meeste gevoel , wie het het stevigst, enzovoort.

Zelfvertrouwen vergroten en zorgen voor een positief zelfbeeld door massage

Zelf vinden ze het ook heerlijk om gemasseerd te worden. Dus na jou komen zij ook aan de beurt. Ze zullen er niet alleen heerlijk rustig van worden. Want naast het feit dat massage ook gewoon gezellig, knus en prettig is, heeft het een bijzonder positieve invloed op de onderlinge relatie. Door liefdevolle aanraking vervul je een van de eerste Kindermassage bij Massage Antwerpenlevensbehoeftes. Massage brengt niet alleen ontspanning en rust, het stimuleert ook het zelfvertrouwen en zorgt voor een positief lichaams- en zelfbeeld. De sociale vaardigheden worden geoefend door middel van gesprek en lichaamstaal en daarbij kan massage kan ook het concentratievermogen van zowel ouder als kind verhogen.

Iedereen kan zijn kind masseren, daar is geen boek of cursus voor nodig. Het gaat niet om de juiste techniek, maar om de aandacht die spreekt uit je liefdevolle aanrakingen.

Nog meer leuke tips en spelletjes voor ouders en kinderen vind je op www.howtoplaywithkids.com

Contacteer Massage Antwerpen voor een kennismakingsafspraak
of laat horen wat je vindt van dit bericht in onderstaande comment box.

Geef een reactie